Tikiu, kad daugelis kaip tik šiuo metų laiku bando skatinti save atsikratyti „priaugtų“ pilvelių po gausių „skanių“ švenčių… Bet turiu vieną receptuką, kuris jei ne dabar tai vėliau turės laukti sekančių Kalėdų, nes buvo fotografuojamas tarpušvenčiu. Na jei kas užsimanysite saldumo – galėsite prisiminti šį paprastą pyragą. Šis receptas nugirstas iš „Gustavo enciklopedijos“ virtuvėlės, ir norėjosi labai išbandyti.

Produktų kiekį galite mažinti pusiau – nes gavosi tikrai nemažas pyragas, o taip pat ir labai saldus – tad buvo nelengva suvalgyti 🙂

Mums reikės:
Meduolių (paprastų arba šokoladinių arba ir tų ir tų) 500 g
Grietinės 500 g
Smulkaus cukraus 150 g
3 didelių bananų

Cukrų išplakame (išmaišome) su grietine.

Sutrupinam pirmą meduolių sluoksnį į norimą formą. Supjaustom bananus griežinėliais.

Ant meduolių sluoksnio užpilam dalį grietinės ir išdėliojam bananus.

Vėl trupinam meduolių sluoksnį ir dedam grietinės bei bananų – sluoksnių galite daryti kiek norite. Kad būtų įdomiau galite sluoksnius paįvairinti skirtingais meduoliais, bus spalvingesnis pyragas 🙂 (Mes vieną sluoksnį darėm šokoladinių meduolių).

Užbaigus meduolių sluoksniu – viską reikia gerai „suslėgti“ kad viskas permirktų grietine.

Dedam į šaldytuvą ir po 2-3 val.  jau galime skanauti meduolių pyragą su bananų įdaru. Skanaus!