Tikiu, kad daugelis kaip tik šiuo metų laiku bando skatinti save atsikratyti „priaugtų“ pilvelių po gausių „skanių“ švenčių… Bet turiu vieną receptuką, kuris jei ne dabar tai vėliau turės laukti sekančių Kalėdų, nes buvo fotografuojamas tarpušvenčiu. Na jei kas užsimanysite saldumo – galėsite prisiminti šį paprastą pyragą. Šis receptas nugirstas iš „Gustavo enciklopedijos“ virtuvėlės, ir norėjosi labai išbandyti.
Produktų kiekį galite mažinti pusiau – nes gavosi tikrai nemažas pyragas, o taip pat ir labai saldus – tad buvo nelengva suvalgyti 🙂
Mums reikės:
Meduolių (paprastų arba šokoladinių arba ir tų ir tų) 500 g
Grietinės 500 g
Smulkaus cukraus 150 g
3 didelių bananų
Cukrų išplakame (išmaišome) su grietine.
Sutrupinam pirmą meduolių sluoksnį į norimą formą. Supjaustom bananus griežinėliais.
Ant meduolių sluoksnio užpilam dalį grietinės ir išdėliojam bananus.
Vėl trupinam meduolių sluoksnį ir dedam grietinės bei bananų – sluoksnių galite daryti kiek norite. Kad būtų įdomiau galite sluoksnius paįvairinti skirtingais meduoliais, bus spalvingesnis pyragas 🙂 (Mes vieną sluoksnį darėm šokoladinių meduolių).
Užbaigus meduolių sluoksniu – viską reikia gerai „suslėgti“ kad viskas permirktų grietine.
Dedam į šaldytuvą ir po 2-3 val. jau galime skanauti meduolių pyragą su bananų įdaru. Skanaus!
Komentarų: 40
Comments feed for this article
8 sausio, 2010 7:02 pm
starboxe
Rutele, bandziau si pyraga 🙂 Is tiesu saldokas, bet… smagu buvo isbandyti 🙂 Dar karta noriu pagirti nuotraukas!
15 kovo, 2010 3:59 pm
rut
netikejau, kad gali buti taip skanu. tikrai laabai greitas ir laaabai skanus torciukas!
29 balandžio, 2010 7:04 am
Ernesta
Skanus labai torciukas, tikrai… Bet as kai gaminau ji, cukraus nedejau, tai labai gaivus gavosi 😉 Pabandykite gaminti be cukraus 😉 Ir meduolius as susipjausciau griezineliais, tik virsus buvo is trupintu meduoliu… Pabandykite taip! 😉
29 balandžio, 2010 7:38 am
pakopa
Labai smagu 🙂 Reiks pabandyti ir taip 🙂
24 gegužės, 2010 3:40 pm
Laimoze
Man irgi LABAI patiko, tik aš vietoi grietines dejau naturalu jogurta, cukraus nedejau, ir meduolius griežineliais kaip ir Ernesta, niam, niam gaunasi, niekas netspejio kad tai tik meduoliai.
2 spalio, 2010 3:30 pm
Greta
Skanu, pigu ir paprasta;)
17 lapkričio, 2010 5:44 pm
Vaida
Labai skaunu. Tik man per saldu, kitakart cukraus mažiau dėsiu. Ačiū už puikų receptą.
18 lapkričio, 2010 7:59 am
Alina
labai skanu ir as dariau. tik manajam dar ejo citrinos isspaustos sultys. jas reike dadet i grietine kai masai su cukrumi. tada gaunasi saldziarukste grietines mase. Ovalgant si pyraga buna panasus jausmas i meduti. Labai skanu. ant tokio kiekio reiketu vienos citrinos spaustu sulciu. Skanaus.
9 gruodžio, 2010 4:41 pm
Lina
Man irgi labai patiko šitas receptas, gavosi panašus į subtilų restorano variantą. Pavadinau naujai “Kalėdinis Gustavo torčiukas“, nes darysiu jį per Kalėdas :)))
9 sausio, 2011 2:31 pm
atfatf
Ačiū, už receptą. Išbandžiau, super, net į savo blogą įsidėjau.
9 sausio, 2011 5:09 pm
pakopa
Smagu, kad patiko… sako, kas paprasta – tas genealu 😉 Taip ir su šiuo receptu tikriausiai, paprasta, lengva ir gardu 😉
23 vasario, 2011 6:31 pm
guoda
O man neišėjo…:( Visi trupiniai išbyrėjo sau, o grietinė išbėgo sau.. Daugiau tokių nesąmonių nedarysiu.. Nebent grietinę tada reiktų maišyti su trupiniais.
23 vasario, 2011 7:50 pm
pakopa
Gaila 😦 O gal dar nuo grietinės riebumo priklauso, net nežinau… Pandžiau tik vieną kartą šį receptuką, kas žino, kitą kartą gal būtų ir nesigavę 🙂 Man taip su obuolių pyragu – receptas vienas, o visada pyragas kitoks gaunasi 🙂
15 kovo, 2012 12:26 pm
Oksa
nieko ne nesamone!
puikus tortas simta kartu dariau vasara ypatingai visiems draugams labai patiko!
24 vasario, 2011 7:34 am
Dainius
Aciu Gustavui us ziariai skanu torta
2 kovo, 2011 5:35 pm
Laima
Labai skanus torciukas gavosi ,
Bet as dar dejau kiviu , bei apelsinu ant virsaus
11 kovo, 2011 10:09 am
jurgita
lb skanus pyragas
19 gegužės, 2011 1:14 pm
lina
pabanysiu ir as
14 rugpjūčio, 2011 7:10 pm
Dalia
Sveiki.O man šis tortas irgi kaip Guodai nesigavo. Kažko nesukibo. Man rodos per mažai grietinės buvo,nes ne visi trupiniai sukibo. Gavosi palaida bala.Tik su šaukštu kabinti.Daugiau turbūt nemėginsiu jo daryti.
28 rugpjūčio, 2013 7:24 am
Rimantas
Manau, kad atvirkščiai – kai nesigauna reikia darsyk bandyt kol pavyks!
1 lapkričio, 2011 3:44 pm
Eglė
Sveiki 🙂 Pyragas išties skanus, jeigu kam nesigauna su trupintais meduoliais, pabandykite juos supjaustyti riekelėmis. Aš bananus su grietine sumalu blenderiu ir išspaudusi įpilu citrinos sulčių (!) Tikrai skanu, suteikia gaivumo pyragui. Skanaus!
21 lapkričio, 2011 6:50 pm
Aura
Ragavome šį gėrį savaitgalį. Dariau iš pačių pigiausių meduolių ir dviejų sluoksnių – su bananais ir kiviais. Dėjau 50 g cukraus pudros mažiau negu recepte ir tikrai nebuvo per saldu 😉
bet gal čia ir skonio reikalas 😉
Tik man kuo ilgiau jis pastovi, tuo skanesnis. Ypač skanus buvo antrą dieną pastovėjus šaldytuve 🙂
Darysiu savaitgaliui vėl – draugo gimtdieniui. Tik darysiu trijų sluoksnių ir su papuošimais 🙂
10 gruodžio, 2011 9:59 am
Jelena
Superines nuotraukos!!! mano leliukas irgi megsta man padeti 🙂
15 gruodžio, 2011 8:43 pm
Kiiii
o man minkštas gavos labai ;// kokia grietinę dėjot? 😀 i
26 gruodžio, 2011 8:50 pm
amy
ŠĮVAKARĄ PAS SESE RAGAVAU-FANTASTIŠKAS.
3 vasario, 2012 3:14 pm
Giedrė Kasparienė
labai skanus, siek tiek gal saldokas, bet vietoj bananu galima deti ananasa 😉
8 vasario, 2012 4:57 pm
aure
Jau šaldytuve šaldau 🙂 Ragausim
16 vasario, 2012 8:22 pm
Audinga
Jau stingsta šaldytuve! Tikiuosi viskas sukibs ir gausis nuostabus pyragas,kaip daugelis komentatorių ir mini viršuje!:)
15 liepos, 2012 1:55 pm
Šarūnė
O grietinę reikia dėti 15% ar 30% riebumo? 🙂
31 liepos, 2012 5:21 pm
Karilė
Labai skanu ir paprasta, o pati naudojau 30% grietinę ir 50g cukraus pudros:)
13 rugpjūčio, 2012 12:38 pm
laura
laba diena, labai noreciau pabandyti si pyraga, taciau mikserio neturiu. jei grietine ir cukru plakciau ranka ar iseitu kas? beje cia reikia paprasto cukraus?
20 rugpjūčio, 2012 8:15 pm
Laura
dariau si pyraga, nezinau kas nepavyko, viska dariau kaip reikia, bet rezultate is meduoliu gavosi kazkokia kose, tarp indo prisirinko saldaus sirupo, nebuvo labai skanu
28 rugpjūčio, 2013 7:28 am
Rimantas
Gal naudojote ne grietinę, o “grietinės mišinį“?
16 sausio, 2013 5:55 pm
Daina
Tikrai labai labai skanu,daug kartų darytas,labai mūsų mėgstamas, tik aš visai nededu cukraus.
18 sausio, 2013 11:36 pm
Kristina
atrodo labai skaniai, laukiu nesulaukiu kol pasidarysiu ir galesiu paragauti sio pyrago.
P.s nuotraukos nuostabios, o ir berniukas labai grazus 🙂
21 vasario, 2013 2:34 pm
Ineta
Pyragas jau saldytuve. Manau viskas bus ok. Ir su meta arba vakare smaguriausim 🙂
5 sausio, 2014 10:07 am
darkbluecherry
orkaitė neveikia, todėl reikės būtinai bandyti šitą pyragą :)))
5 sausio, 2014 10:11 am
darkbluecherry
o kokio riebumo grietinė tinkamiausia?
5 sausio, 2014 1:16 pm
pakopa
Bent jau mes naudojom 30% riebumo grietinę 🙂
16 kovo, 2014 9:56 am
Kristina
Aš šį slėgtainį labai mėgstu, tik cukraus į jį visai nededu ir puikiai gaunasi- saldumo užtenka. Pabandykit ir Jūs!